BNS primește asistență tehnică din partea Băncii Mondiale privind implementarea metodei cartografierii sărăciei

BNS primește asistență tehnică din partea Băncii Mondiale 
privind implementarea metodei cartografierii sărăciei

Astăzi, 12 octombrie 2018, la Biroul Național de Statistică (BNS), a fost organizată masa rotundă cu genericul “Implementarea metodologiei de estimare a indicatorilor sărăciei la nivel de localitate în Republica Moldova”. La eveniment au participat experții Băncii Mondiale, Paul Corral și Alexandru Cojocaru, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și ai Institutului Național de Cercetări Economice.

Experții Băncii Mondiale au prezentat metodologia de estimare a indicatorilor sărăciei la nivel local prin combinarea datelor din Recensământul Populației și al Locuințelor din 2014 (RPL 2014) și Cercetarea Bugetelor Gospodăriilor Casnice (CBGC), metodologie care face parte din Tehnicile de Estimare a Ariilor Mici (Small Area Estimation Methods). Ulterior, s-a discutat aplicabilitatea acestor indicatori pentru dezvoltarea de politici economice și sociale, capabile să reducă sărăcia și să sporească bunăstarea populației.

Menționăm, că este prima activitate din cadrul cooperării BNS cu Banca Mondială privind fortificarea capacităților naționale  privind estimarea și utilizarea indicatorilor sărăciei.

 

 


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER