Training privind utilizarea datelor statistice pentru îmbunătățirea proceselor de luare a deciziilor

Training privind utilizarea datelor statistice pentru îmbunătățirea proceselor de luare a deciziilor
 
Astăzi, 16 octombrie 2018, la Biroul Național de Statistică (BNS) s-a desfășurat training-ul privind sursele și modul de accesare a datelor statistice pentru reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și ai Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru, Sud și U.T.A. Găgăuzia.
 
În cadrul trainingului, specialiștii BNS au demonstrat diverse modalități de accesare a datelor statistice în profil regional pe site-ul oficial a BNS statistica.gov.md, Banca de date statistice, precum și formulele de calcul pentru unii indicatori. În special, au fost aduse exemple de accesare a indicatorilor de monitorizare a Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2016-2020 (SNDR) și Strategiei de Dezvoltare Regională (SDR).
 
Trainingul dat susține unul din obiectivele Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Statistic Național 2016-2020 „Promovarea culturii statistice a utilizatorilor” scopul căruia este îmbunătățirea comunicării cu utilizatorii de date statistice și a proceselor de luare a deciziilor.
 
 
 
 

Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER