Tranziţia de la şcoală la muncă, edițiile 2014-2015

Coperta_TSM.pngCercetarea statistică "Tranziţia de la şcoală la muncă (TSM)" este un modul complementar, ataşat Anchetei Forţei de Muncă (AFM) care s-a realizat în luna martie 2015. Cercetarea a fost organizată şi desfăşurată graţie asistenţei tehnice din partea Proiectului "Work4Youth" (W4Y – muncă pentru tineri) în cadrul Proiectului "Programul Biroului Internaţional al Muncii (BIM) Ocuparea Tinerilor", finanţat de Fondul MasterCard. (Fondul MasterCard ajută persoanele, care trăiesc în sărăcie, oferindu-le posibilităţi de dezvoltare şi învăţare/ instruire).

Cadrul analitic al TSM permite utilizatorilor să evalueze, în primul rând, caracteristicile tinerilor, care se află încă în şcoală, care sunt ocupaţi (inclusiv pe cont propriu), care sunt şomeri sau se află în afara forţei de muncă din alte motive, decâtinstruirea / învăţătura în cadrul sistemului de educaţie.

Rezultatele cercetării sunt utilizate pentru a estima:

  • numărul persoanelor tinere, care au finisat tranziţia spre ocupare/loc de muncă stabil sau satisfăcător;
  • numărul persoanelor tinere, care încă se află în tranziţie;
  • numărul persoanelor, care nu se află încă în tranziţie deoarece se află în „şcoală” (continuă studiile), sau sunt în afara pieţei muncii şi nu planifică să lucreze pe viitor.

În limba română
30 pag.

Versiuni electronice:


Distribuie
  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER