Formulare statistice

Cuprins:
  • Cum să ştim ce formulare trebuie completate şi prezentate la statistică, precum și termenul?

Întrebarea dată nu are un răspuns unic pentru toţi agenţii economici, deoarece prezentarea formularelor statistice şi financiare depinde de mulţi factori, cum ar fi: genul de activitate, numărul de salariaţi, cifra de afaceri, includerea in eşantion etc. Organul teritorial pentru statistică anunţă întreprinderea ce formulare trebuie să prezinte şi termenul acestora.

  • Aş vrea să întreb dacă e posibil de descărcat de pe pagina web formulare statistice?

Formularele statistice sunt disponibile la rubrica Formulare și clasificări / Formulare statistice.

Formularele pot fi descărcate, stocate, tipărite, completate şi prezentate în adresa indicată în formular.

  • Am fost la organul teritorial de statistică să prezint SERV-TS pentru luna februarie şi mi s-a spus ca noi în acest an nu mai prezentăm această dare de seamă. Dar nu mi s-a dat nici o înştiinţare tipărită şi îmi este frică să nu ne amendeze.

Cercetările statistice integrate pe termen scurt (Munca 1, IND TS, CONS TS, SERV TS, 5-CI, 2-INV) se prezintă de către întreprinderile care au fost incluse în cercetare pentru anul de raport. În fiecare an eşantionul pentru aceste cercetări se modifică. Întreprinderile sunt anunţate de către organul teritorial de statistică (OTS) dacă au fost incluse şi trebuie să prezinte acest raport statistic. Daca OTS nu v-a informat, înseamnă că nu trebuie în anul curent să-l prezentaţi.